Recording audio / video (high quality, low costs)   

Ik ben gespecialiseerd in het maken van CD / video registraties van concerten op locatie van koren, orkesten, zangers, solisten, kerkorgels, trompet, klavecimbel, piano, viool enz. Ik heb een grote voorkeur voor live opnamen op locatie. Ik gebruik zo weinig mogelijk microfoons om de opname zo natuurlijk mogelijk te laten klinken, luister zelf: (luistervoorbeeld 2 microfoons: https://www.youtube.com/watch?v=rBemeAVIxGk )

Luistervoorbeeld meerdere koren, viool ensemble, vleugel en soloisten opgenomen in De Doelen met jonge sopraan Sterre van Boxtel. 18 microfoons:

www.youtube.com/watch?v=v9pN4Os9HJE&app=desktop&fbclid=IwAR01lJJkP_WFbMsi62Jx6m3y7nX6nXFSR9TRwpQYsyKwUvDzjzH6MeS3MPU


Voor opnamen zonder publiek kan ik gebruik maken van de Trinitatiskapel in Dordrecht met zijn fraaie akoestiek.   https://youtu.be/BQWMNJ9j1Xg

Voorbeeld akoestiek Trinitatis kapel:soundcloud.com/lisa-jacobs-5/js-bach-gigue-from-partita-no-2

Door mijn grote ervaring ben ik in staat om uw live performance zo goed mogelijk vast te leggen. Of het nu een groot koor van 200 man betreft met een orkest en solisten of een intiem kwintet, ik maak er een fraaie opname van.


De opnamen worden digitaal vastgelegd op maximaal 16 tracks. Ik gebruik oa. DPA en Neumann microfoons, DPA ST2006C (match pair), TLM103 (2x), KM184 (2 x match pair) enz.Voor opname van kerkorgels, die vaak heel hoog opgesteld staan, kunnen de microfoons met een speciaal statief tot op 9 meter hoogte opgesteld worden. Met DPA microfoons wordt het orgel met de akoestiek van de kerk zeer zuiver opgenomen.

Na de opnamen worden de diverse tracks in de juiste verhoudingen gemixed en het stereobeeld bepaald. Bij voorkeur wordt de oorspronkelijke dynamiek gehandhaafd zodat er geen 'platgeslagen' opname ontstaat.

Na produceren van een master CD kan een oplage geperst worden of, bij kleinere aantallen, gebrand. U kunt de opname ook gebruiken voor evaluatie of promotie doeleinden. U kunt uiteraard ook zelf duplicaten maken van de master.

De opname kan via Wetransfer toegezonden worden zodat u snel het resultaat kunt beoordelen.

Voor CD's die bestemd zijn voor intern gebruik hoeven geen afdrachten gedaan te worden aan Buma-Stemra.

Ik kan het gehele traject verzorgen van opname tot uitleveren in cellofaan verpakte CD's inclusief afdrachten aan Stemra-Buma.

Mocht u geen geschikte opnamelocatie hebben dan kan ik gebruik maken van de Trinitatiskapel in Dordrecht (zie foto's onderaan) met haar fraaie akoestiek of de prachtige Remonstrantse kerk eveneens in Dordrecht die vrijwel geen last heeft van omgevingslawaai.

Bij voorkeur kom ik een keer luisteren tijdens een optreden of repetitie zodat ik een goed beeld heb van hoe het koor of orkest klinkt. Het uiteindelijke resultaat wordt voor een belangrijk deel door de opnameruimte bepaald. Een goede akoestiek is dan ook heel belangrijk.


Tijdens het mixen van de opname's bent u van harte welkom om gezamenlijk de eindmix te maken. Zo bepaalt de muzikant / dirigent hoe de opname uiteindelijk klinkt.


DVD opname:
We hebben al vele malen geluidsopnamen gemaakt om deze later onder beeldmateriaal (DVD) te plaatsen. Zo verkrijgt u op uw DVD opname optimale geluidskwaliteit.


De opnamen worden gemaakt met de nieuwe Zoom digitale multi-trackrecorder / mixer. Tegelijk 22 tracks opnemen op SD card in 48 of 96 KHz / 24 bit kwaliteit met de nieuwste A/D converters voor maximale kwaliteit. Met 6 koptelefoons meeluisteren waarbij iedere koptelefoon zijn eigen mix krijgt.


Nieuwe Zoom L-20 digitale recorder.
  
Bob op locatie achter de knoppen. (ondertussen maken we gebruik van digitale mengtafels)Trinitatis kapel


Kunstkerk Dordrecht


Opname op locatie


Twee sopranen voor de TLM103 in Handel's O lovely peace
http://www.youtube.com/watch?v=fsu4MfYaMXU

BS-audio.nl

CD / video opname klassieke muziek
CD / video recording classic music / concerts
Promotion video